ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


 Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Συρία θα διεξαγάγουν μεγάλης έκτασης στρατιωτικές ασκήσεις 

Η κλιμάκωση απειλείται αυτή τη φορά από την πλευρά της ανατολικής συμμαχίας

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ !

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΜΠΑΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ G20

Στρατηγικος αιφνιδιασμός του Πούτιν που συνομιλεί με τον Ομπάμια αυτή την ώρα συμφωνία ειρήνης για τη Συρια. Εως τώρα επικρατεί σιγή από τη δυτική πλευρά γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη φορά η Ρωσία δεν θα κάνει πίσω.

ΒΑΖΟΥΝ ΠΟΔΙ(ΜΠΟΤΑ!) ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ» (ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ)

Το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Fars» μετέδωσε, επικαλούμενο ανώνυμες πληροφορημένες πηγές πως ρωσικά, κινεζικά, συριακά και ιρανικά στρατεύματα τις επόμενες εβδομάδες θα διεξαγάγουν κοινές, μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στο έδαφος της Συρίας. Την ειδηση επιβεβαιώνει ο σταθμός «Η Φωνή της Ρωσίας»
Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτές οι ασκήσεις θα είναι οι μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ στη Μέση Ανατολή.  Θα λάβουν μέρος σε αυτές περίπου 90 χιλιάδες άνδρες των δυνάμεων του πεζικού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

 

 

Στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν περίπου 400 αεροπλάνα και 1000 τεθωρακισμένα. Στην ανακοίνωση του πρακτορείου υποστηρίζεται πως η Αίγυπτος έχει επιτρέψει τη διέλευση μέσω της διώρυγας του Σουέζ σε 12 πλοία του πολεμικού στόλου της Κίνας, τα οποία σε διάστημα δύο εβδομάδων θα φτάσουν στις ακτές της Συρίας. Ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια, καταδρομικά και αεροπλανοφόρα όπως επίσης και ιρανικά στρατιωτικά πλοία θα φτάσουν το ίδιο περίπου διάστημα. Η Συρία κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα δοκιμάσει πυραύλους εδάφους-επιφανείας και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοινώνει το πρακτορείο

Η ρωσική δύναμη που πρόκειται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη προορίζεται να συμμετάσχει στην άσκηση η οποία είναι μοναδική: Εκτός του ότι πρώτη φορά αναπτύσσονται ρωσικά στρατεύματα στη Μ.Ανατολή και η Κίνα είναι η πρώτη φορά που στέλνει, επίσης στρατεύματα.

Αναφορικά με την αποστολή των κύριων ρωσικών μονάδων – έχουν προηγηθεί στην Συρία άλλες μονάδες ειδικού πολεμου – ο υποστράτηγος V. Gradusov δήλωσε  σύμφωνα με το Ιντερφάξ,ότι «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας που βρίσκονται στην Συρία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουμε από την ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο.

Εξάλλου το ρωσικό εμπορικό πλοίο Alaed με πολεμικά ελικόπτερα και πυραύλους για τη Συρία ακινητοποιήθηκε στις ακτές της Σκωτίας, γράφει η The Daily Telegraph.
Στο πλοίο βρίσκονται ελικόπτερα Mi-25, που φορτώθηκαν στο λιμάνι του Καλίνινγκραντ. Δεν είναι νέα πολεμικά ελικόπτερα, αλλά παλαιά, τα οποία επισκευάστηκαν και πέρασαν από τεχνική συντήρηση στη Ρωσία. Κατά απαίτηση της βρετανικής κυβέρνησης η ασφαλιστική εταιρεία Standard Club ακύρωσε την ασφάλεια του πλοίου, εφόσον η ασφάλεια των πλοίων, που μεταφέρουν παρόμοια φορτία, αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ έναντι του συριακού καθεστώτος. Χωρίς ασφάλεια το πλοίο πιθανότατα θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο ρωσικό λιμάνι.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s