Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΩΜΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ


Η ΟΥΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οχι μόνο στην ελλάδα, αλλά πουθενά αλλού στον κόσμο δεν αναβίωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα η πραγματική δημοκρατία, η άμεση δηλαδή.  Ο λόγος είναι το άνοιγμα της ψαλίδας στα εισοδήματα, η απόσταση ανάμεσα σε πλούσιους και σε φτωχούς.  Αυτό δε, η λεηλασία από τους πλούσιους,  συμβαίνει απότομα με βία, όταν έρχεται ξένη κατοχή.  Οτι άλλο σας πουν είναι ελεεινή προπαγάνδα. Ούτε καταραμένος είναι ο ελληνικός λαός, ούτε έπαψε να είναι ελληνικός, ούτε φταίμε οι πολίτες για την αθλιότητα όπου μας έχουν ρίξει. Ενοχοι είναι όσοι τα λένε αυτά, οι συριζαίοι οπαδοί του Σόρος που κάνουν τους αριστερούς, οι κάθε λογής νεογενίτσαροι. 

Στους αρχαίους ίσχυαν η ένταξη όλων σε αυστηρα καθορισμένες βαθμίδες πλουτου με τοπ φερειπείν στην Αθήνα , τους 500σιομέδημνους, αλλά  και ο εξοστρακισμός όσων παραήταν ισχυροί ή έκαναν εγκλήματα κατά του κοινού των ελλήνων.  Μόνον σε τέτοιες πατριωτικές κοινωνιες, σχεδιασμένες από «νομοθέτες» με αυστηρούς κανόνες είναι δυνατόν να έχουμε πραγματική δημοκρατία.

Αλλιώς,  υπηρετείται κάποιος τύπος αντιπροσώπευσης, παραχωρούνται κάποια ιδιωτικά δικαιώματα (την εποχή που η τεχνολογία το …επέτρεπε), αλλά μηδέν ως προς την ουσία. Και η ουσία είναι να οριζεις τη μοίρα σου και όλοι μαζύ οι συμπολίτες να ορίζουν την πορεία της κοινότητας, της περιοχής, ή του έθνους τους. Και αυτό είναι πραγματοποιήσιμο μόνο με τέτοια καθεστώτα σχεδιασμένα αυστηρά σε οικονομικό και πολιτικό επιπεδο, με άρωμα δηλαδή σοσιαλισμού.   

Εννοείται πως σε πολυπολιτισμικά κράτη όπως ΗΠΑ, Αγγλια κλπ, δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει, μόνο κοροϊδία με τα κουραδομήντια.  Γιατί πως να συνενοηθούν τόσοι άνθρωποι μεταξύ τους όταν και προέρχονται από διαφορους πολιτισμούς, αλλά και τους κρατούν χωρισμένους επί τούτου σε «φυλές». Και εννοείται επίσης ότι αυτή η βαριά κληρονομιά, ως πηγή της Δημοκρατίας, αλλά και του σοσιαλισμού, όπως και το ανυπότακτο μέχρι πρότινος του έλληνα, είναι ο λόγος που μας προτίμησαν τα επηρμένα χτηνη που κάνουν εθνοκάθαρση στο λαό και στη χώρα, την κατ’ εξοχήν κειμήλιο πολιτισμού στον πλανήτη γη.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s