ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΙΣΤΑΝ


ΤΟΜΗ ΣΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ» ΤΩΝ ΑΛΗΤ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «ΧΩΝΙ»

Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟCΙΑ’ς

ΠΩΣ ΚΙ ΟΛΟΙ «ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

Κάποτε υπήρχε ισορροπία σ’ αυτό τον τόπο κατ’ αναλογία με τη διεθνή «ισορροπια του τρόμου» αναμεσα στη Δύση και στους σοβιετικούς.  Από τη μεταπολίτευση κι ύστερα οι «άνθρωποι» της Κα Γκε Μπέ και της ανατολικογερμανικής Στάζι καταλάμβαναν ολοένα και περισσότερα νευραλγικά πόστα στην ελλαδάρα σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων.  Εκείνη την εποχή ο Αντρέας και το ΠΛΑΣΤΟΚ με τις πλάτες των ΗΠΑ κολυμπούσαν στις μίζες κάθε προέλευσης ενώ διόγκωναν αλματωδώς το δημόσιο τομέα  εκτοξευοντας το χρέος.  Οι «αριστεροί» όπως και οι «δεξιοί»  πράχτωρες ως βδέλες στις προμήθειες αρχικά και μετά παντού σε κάθε διαμεσολάβηση πρήστηκαν από το κρατικό χρήμα.

 Γνωστότερο παράδειγμα ο κατά Χ. Φλωράκη «γιός του Πέτρου» Κόκκαλη, ο Σωκράτης που «μασησε» τον ΟΤΕ ιδιωτικοποιώντας τον για πάρτυ του(αυτό το «μοντέλο» ίσχυσε παντού στις κομματοκρατούνες δημόσιες  υπηρεσές) .   Οπλο τους η διαφθορά, η οποία επεκτάθηκε τάχιστα παντού αφού τα «(γ)ίδια» διέπρατταν και οι αγγλοαμερικάνοι «ιμπεριαληστές».  Οι γυφτοπασόκοι δεν ήξεραν που να στρέψουν την προσοχή τους, τά πιαναν από παντού, απέκτησαν χίλια πρόσωπα διαφορετικά ο καθένας για να κοροϊδεύει και να κονομάει.  

Οι κουκουέδες έσω κι έξω ήταν ακόμη τότε πειθαρχημένοι περιορίζονταν στο να κατακτούν πόστα στο Δημόσιο και σε νταραβέρια ορισμένων από την ηγεσία με τα ανατολικά κράτη, όπως φάνηκε στην Αποκάλυψη του 1989. 

Η «Αποκάλυψη» εκείνη δεν αφορούσε μόνο στο καθεστώς ατιμωρησίας ως συστατικό της συναίνεσης για τη λειτουργια του πολιτικού συστήματος, δεν ήταν μόνο το ταρακούνημα από το σκάνδαλο Κοσκωτά.

 Το «Σύστημα» τότε κινδύνεψε από την πτώση του Ανύπαρκτου (σοσιαλισμού). Διότι άρχισαν  οι αμερικάνοι και τα ενεργούμενά τους να θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς και έσπειραν αρχικά τον τρόμο στις τάξεις των λεγόμενων «προοδευτικών» που αιστάνθηκαν να στριμώχνονται με αποκαλύψεις για τις δραστηριότητές τους. Είδαν να κόβονται μαχαίρι δραστηριότητες και «ομφάλιοι λώροι».  Κάποιοι νόμισαν ότι μπορούν να καταφύγουν σε εναπομείναντες τριτοκοσμικούς θύλακες, όπως ο Γκαντάφης στη Λιβύη.

Αλλοι από τους ΑΛΗΤες πέρασαν κατευθείαν στη δούλεψη των επικυρίαρχων όπως το Μπομπολέϊκο που από σφηκοφωλιά της Στάζι με διάφορα χουντικά αστέρια ως στελέχη, έφτασε να γίνει ένα με τους ΔΟΛιους και άλλους ΑΛΗΤες συνεταίρους στην υπονόμευση και μετά διάλυση του ρωμέϊκου. Πως έγινε αυτό ;;

Με την έλευση του Μητσοτάκη οι αμερικάνοι αποκατέστησαν τα πράγματα που είχαν διασαλευθεί με την ακραία κοροϊδία της «Κάθαρσης» που «βρώμαγε» ακόμη ως ανεκπλήρωτη υπόσχεση. Εχοντας μάλλον ως σχέδιο ήδη από τότε την άλωση της ελλαδάρας που ζούμε τώρα,τους ενέταξαν όλους τους «προοδευτικούς» στο δικό τους πραχτώρικο «Σύστημα» το οποίο κατέστει έτσι πανίσχυρο και μονοπωλιακό.  Επίσης προώθησαν την ασυδοσία με τη Μήζενς ως αιχμή του δόρατος. Τότε ακόμη πριν την ενοποίηση Γερμανία και ΗΠΑ ήταν ένα στην Ελλάδα και παντού. 

Σιγά-σιγά, στην αρχή αποδομώντας, διαλύοντας μετά το ελληνικό κράτος, έμειναν μόνοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού κάπου δέκα χρόνια αργότερα, με το σίχαμα της φύσης το Σημιτη καβάλα σε ανυποψίαστους λαιμούς από «αθώους» πολιτες, οι οποίοι μάθαιναν να ζούν μεσα στη γενικευμένη πλέον ρεμούλα….  Μιλάμε για την εποχή που διαπράχθηκε το θρυλικό Σουάπ του Χριστοδουλάκη με τη Γκόλντμαν Ζακς, μετά τη δόλια κατά πολλαπλών στόχων ως αποδείχθηκε ένταξή μας στο εύρώ.

Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε στην παρουσίαση του εγκληματικούς «Συστήματος» με τους «πράχτωρες-εισπράχτωρες» που παραμένει ισχυρό ακόμη και τώρα που μας τελειώνουν, γιατί άπαντήθηκε μια βασική ερώτηση. Το ΠΩΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ (τα οποία δείχνουν ότι προέρχονται από ξένο σχεδιασμο, του διεθνούς παράγοντα υπέρ των γειτόνικων κρατών).

Σημείωση. Αυτά που γράφουμε εδώ ουδεμία έχουν σχέση με όσα γράφει το ΧΩΝΙ και λέει το ΕΠ-ΑΜ, εννοείται. Ορίστε μια περίληψη.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΧΩΝΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 

Με την έκδοση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας αρχίζει η ιστορία του σημερινού μεγαλο-μεγιστάνα του Τύπου, Γιώργου Μπόμπολα Είναι 12 Ιουνίου 1978. Το αεροσκάφος της AEROFLOT προσγειώνεται στη Μόσχα. Αποβιβάζονται ο Γιώργος Μπόμπολας με το δικηγόρο του και ολιγομελή ομάδα συνεργατών. Στην αίθουσα υποδοχής τους περιμένει αντιπροσωπεία υψηλών αξιωματούχων, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του VAAP Βασίλι Ρομάνοβιτς Σίτνικωφ. Λίγο καιρό πριν, ο Μπόμπολας είχε αποδεχθεί την πρόταση του Γιάννη Γιαννίκου (μετέπειτα συνεταίρου του) να συμμετάσχει στην έκδοση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας. Ο Γιάννης Γιαννίκος, πρώην αντάρτης που φυλακίστηκε για χρόνια, είχε καταφέρει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους εκδότες σοβιετικής φιλολογίας στην Ελλάδα. Την τετραετία 1974-1978 είχε επισκεφθεί πολλές φορές τη Μόσχα προκειμένου να αναπτύξει δεσμούς με τους Σοβιετικούς. Φυσικά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βρισκόταν η συνεργασία με το Πανενωσιακό Πρακτορείο Συγγραφικών Δικαιωμάτων (VAAP) της ΕΣΣΔ, την αρμόδια υπηρεσία για τη διανομή των σοβιετικών εκδόσεων στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων εμπορικών και εκδοτικών πρωτοβουλιών που συζητούσαν, ο Γιαννίκος ενδιαφερόταν και τελικά πέτυχε να υπογράψει με τους Σοβιετικούς μια μεγάλη συμφωνία για την έκδοση της 34τομης Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας, που εθεωρείτο «το καμάρι της εκδοτικής βιομηχανίας». Οι Ρώσοι υπόσχονταν βοήθεια αλλά όχι απευθείας χρηματοδότηση του έργου. Αρα ο Γιαννίκος έπρεπε να βρει Ελληνα επενδυτή και να τον φέρει σε επαφή με τους Ρώσους για να διευρυνθεί ο κύκλος των συνεργασιών (όπως υπόσχονταν αόριστα οι Ρώσοι). Αφού ναυάγησαν οι συζητήσεις με άλλον μεγαλοεκδότη της εποχής, ο Γιαννίκος στράφηκε στον Μπόμπολα.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s