ΜΠΕΝΥ: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΜΥΘΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ !


«Θεμέλιο της κυβέρνησης η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης»

ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ

ΜΕ ΠΑΣΟΚΙΕΣ!

«ΣΠΑΘΙ» Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ !

Διασταυρούμενες φήμες αναφέρουν πότε τον έναν πότε τον άλλον υπουργο της συγκυβέρνησης έτοιμο να σώσει την πολιτική του καρριέρα και να προστεθεί στους 4 που απέδρασαν μέσα σε 2 βδομάδες.  Αλλες φήμες που διακινεί ο Προβόπουλος ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις του επιστρέφουν στους τραπεζικούς-καταπιώνες. Μάλιστα ο τρομαγμένος τραπεζαλήτης έφτασε να μιλά αλέγρα για 8 δισ. ευρώ.  Λένε ότι από τις πρώτες εκλογές και μετά έφυγαν από τους ντόπιους τραπεζΑΛΗΤ περί τα  20 δισ. ευρώ και πήγαν σε «σεντούκια», ορισμένα από τα οποία πάλι τα …κορόϊδεψαν και πάλι επιστρέφουν χρήματα στο πουθενά της αυθαιρεσίας. 
Η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης είναι το θεμέλιο της συμφωνίας  σύγκλισης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο Ευ.  Βενιζέλος.
Όσοι θεωρούν ότι η θέση αυτή υπονομεύει τον υπουργό  οικονομικών και την κυβέρνηση, δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική  πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ούτε πώς  διαμορφώνονται την περίοδο αυτή οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί, υπογραμμίζει.
Παράλληλα, επαναλαμβάνει την ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης.
Αναλυτικότερα, ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη σημερινή  πρωτοσέλιδη θέση της εφημερίδας «Καθημερινή», που συμπυκνώνει τα  χθεσινοβραδινά σχόλια του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάϊ» και σε κάθε άλλο  συναφές σχόλιο, που ερμηνεύει ως «υπονόμευση» του Υπουργού Οικονομικών  και της Κυβέρνησης συνολικά, τη χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του  ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, δήλωσε τα εξής:
«Η αναθεώρηση της  δανειακής σύμβασης, αρχής γενομένης από την παράταση της περιόδου  δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε οι δημοσιονομικοί στόχοι πράγματι να  επιτευχθούν, χωρίς να υπονομεύονται από τη διαρκή διόγκωση της ύφεσης  και το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα που αυτή προκαλεί, είναι κεντρική  προεκλογική και μετεκλογική θέση του ΠΑΣΟΚ και το ρητό θεμέλιο της  συμφωνίας προεκλογικής σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη  σημερινή Κυβέρνηση
Αυτή τη στρατηγική παρουσίασα κατά τη συζήτηση των προγραμματικών  δηλώσεων και αυτό το πλαίσιο παρουσίασα κατά την προχθεσινή συνάντησή  μου με τους επικεφαλής της τρόικας. Αυτή πρέπει να είναι η γραμμή της  χώρας, όχι μόνον ή κυρίως στο επίπεδο της τρόικας ή του Eurogroup, αλλά  στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο. Αυτό το επίπεδο είναι άλλωστε το  μόνο στο οποίο μπορεί να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, που συνυπολογίζουν  το σύνολο των δεδομένων.
Για το λόγο αυτό, επέμεινα και επιμένω  στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική  Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό το λόγο, είχα ζητήσει συνάντηση των  τριών Αρχηγών με τον Υπουργό Οικονομικών, πριν αυτός μεταβεί στις  Βρυξέλλες και, πάντως, αμέσως μετά την επιστροφή του.
Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η θέση «υπονομεύει» τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση συνολικά, φοβούμαι ότι δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ούτε το πώς διαμορφώνονται την περίοδο αυτή οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος και κατηγορεί τους επικριτές του ότι «δεν αντιλαμβάνονται ότι οι προτάσεις μας είναι αυτές που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της χώρας».

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s