ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ» ΤΗ ΔΕΗ


ΥΠΕΚΑ: «Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό» !

Οι γεωλόγοι μετά από έρευνες εντόπισαν μεγάλα κοιτάσματα λιγνίτη στην Ελλάδα στις εξής περιοχές: Αλιβέρι, Πτολεμαϊδα, Μεγαλόπολη, Δράμα, Ελασσόνα, Φλώρινα.
Η ΔΕΗ δημιούργησε λιγνιτικά κέντρα και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (εικόνα) στο Αλιβέρι Ευβοίας το 1952, στην Πτολεμαϊδα Κοζάνης το 1957 και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας το 1970. Αναξιοποίητα παραμένουν ακόμα τα μεγάλα κοιτάσματα στην Ελασσόνα και στη Δράμα, ενώ το λιγνιτικό κέντρο Αλιβερίου δε λειτουργεί πλέον.
Το κόστος του λιγνίτη που φιλοξενείται στο ελληνικό υπέδαφος υπολογίσθηκε στα 343 δισεκατομμύρια ευρά.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ !

400 ΜΥΡΙΑ Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ

343 ΔΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ !

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα γίνει με τους κανονες των αγορών, χρησιμοποιώντας την εμπειρία από την εμπειρία των άλλων χωρών που βρέθηκαν στη θέση μας. Μόνο που η ..,»θέση» μας δεν είναι η ίδια αν εξετάσει κανείς τι ανήκει στον πρώτο οργανισμό της ελλαδάρας. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό δηλωσε πριν από λίγο ο αρμόδιος Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Κωστής Μαθιουδάκης στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.


 Όπως είπε ο Μαθιουδάκης  στην περίπτωση της ΔΕΗ και της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία του τι έγινε σε άλλες χώρες, να τη προσαρμόσουμε στις δικές μας ανάγκες και να την εφαρμόσουμε. Αλλαγές που εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνονται αρνητικές, μπορεί να φέρουν ανάπτυξη και επέκταση.  Εμείς δεν χρειάζεται να πούμε τί γίνεται στα κράτη κάτω από καθεστώτα ΔΝΤ  ως προς το ξεπούλημα της ενέργειας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Η κυβέρνηση άνοιξε τα χαρτιά της ως προς τις ΑΓΡΙΟΤΕΡΕΣ από τις προθέσεις της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, δίνοντας έτσι το στίγμα της πορείας προς χρεωκοπία της Ελλάδας, αλλά και των μνημονιακών πολιτικών στο σύνολό τους. 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Φωτόπουλος εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον της επιχείρησης και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της αν επιχειρήσει να ξεπουλήσει έστω και ένα κομμάτι της ΔΕΗ» γιατί σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης η τιμή της κιλοβατώρας θα διπλασιαστεί, ή θα τριπλασιαστεί μέσα σε μήνες.

Οι πολιτικοι αλήτες που ακόμη καλύπτουν τα εγκληματά τους εναντίον μας από το νόμο περί (ΜΗ) ευθύνης υπουργών θα πρέπει να ανέβουν τα σκαλιά του ικριώματος σε απευθείας μετάδοση, αν γίνεται από τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου . Η αυτοί ή εμείς !

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ» ΤΗ ΔΕΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s