“Σιωπητήριο” για το νομικό συμβουλο του Σαχλαμαρα και της ΜΗΖΕΝΣ


Την αποπομπή του Ι. Καρακωστα ζητούν οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”.

 Ο ΣΙΜΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ;

Την παραίτηση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Ι.Καράκωστα, ή την απομάκρυνσή του επιμένουν και σήμερα να ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τις πολύ στενές σχέσεις του με την εταιρεία Siemens επί 21 χρόνια.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Ανεξαρτήτων Ελληνων» Κώστας Μαρκόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Άφαντος ο αδιάβαστος, ανενημέρωτος και απληροφόρητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος  Κεδίκογλου. Διότι αν είχε μελετήσει το φάκελο της εξεταστικής για τη Siemens, θα γνώριζε με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν σ’ αυτόν ότι ο κ. Καράκωστας είχε εγγραφή πληρωμής για τις υπηρεσίες του στο σύστημα της εταιρείας (50005940, EL 003060167).

Είχε εσωτερικό τηλεφωνικό αριθμό το 688 για επικοινωνία με την εταιρεία, εγκατεστημένο στο δικηγορικό του γραφείο, το οποίο άλλωστε  δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος. Και είχε τελευταία πληρωμή το 2005 με 3.100 ευρώ. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ούτε παράνομο ούτε παράτυπο, ούτε θίγει σε τίποτα την υπόληψη του καθηγητού που αν μη τι άλλο, ασκούσε το επάγγελμά του.

Στοιχειοθετούν ωστόσο ζήτημα αξιοπιστίας του κυβερνητικού εκπροσώπου που είπε ψέματα, διότι οι κύριοι Χριστοφοράκος και Καράκωστας, συνυπήρχαν για τουλάχιστον 8 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1998 που ανέλαβε ο κος Χριστοφοράκος.  Αυτό έγινε αφού η Siemens υπέγραψε προγραμματικές συμφωνίες, χωρίς διαγωνισμό με ΟΤΕ, ΟΣΕ και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ποιος ήταν νομικός σύμβουλος τότε για αυτές τις συμφωνίες με τη Siemens; Ας απαντήσει ο κ. Σίμος  Κεδίκογλου για αυτό και στη συνέχεια να μας ενημερώσει αν είναι ηθικά και πολιτικά ορθό να συμβουλεύει νομικά τον Πρωθυπουργό, ο άνθρωπος ο οποίος συμβούλευε την εταιρεία που αποδεδειγμένα έβλαψε το ελληνικό δημόσιο και εξευτέλισε τους θεσμούς».
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει εξαφανιστεί, μαζί με τις κορώνες του για συκοφαντίες και αθλιότητες. Ο κ. Καράκωστας απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ επιβεβαιώνει την ίδια ώρα το περιεχόμενο και την ουσία των πολιτικών μας καταγγελιών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για ένα θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής τάξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.
Υπογράμμισε ότι «δύο πράγματα μόνο μπορούν να συμβούν από εδώ και εμπρός: Να δείξει στοιχειώδη ευθυκρισία ο κ. Σαμαράς και να απομακρύνει τον κ. Καράκωστα ή να δείξει στοιχειώδη ευθιξία ο κ. Καράκωστας και να παραιτηθεί».
Σε κάθε άλλη περίπτωση, τόνισε ο κ. Ζώης, «ο πρωθυπουργός είναι έκθετος στα μάτια του ελληνικού λαού, περιφρονώντας το αυτονόητο: ότι δε μπορεί να έχει δίπλα του άνθρωπο που διετέλεσε νομικός σύμβουλος των Γεωργίου-Χριστοφοράκου στην εταιρεία που έπληξε όσο καμιά άλλη τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου».

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to ““Σιωπητήριο” για το νομικό συμβουλο του Σαχλαμαρα και της ΜΗΖΕΝΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s