ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ


ΚΛΕΙΝΟΥΝ 27 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Remploy ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΜΕΑ

 

 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ !

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ «ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ» ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΑ

Η κυβέρνηση της Αγγλίας επιβεβαίωσε το κλείσιμο 27 εργοστασίων τα οποία απασχολούν ανάπηρους εργαζόμενους, θεωρώντας ότι η ζημιογόνος εταιρία Remploy δεν μπορεί πλέον να επιδοτηθεί!!

 Η Maria Miller, η οποία είναι η κυβερνητική αρμόδιος για τα άτομα με αναπηρίες, είπε προς τα μέλη του κοινοβουλίου ότι το κυβερνητικό κονδύλι ύψους 320 εκατομμυρίων λιρών για τις υπηρεσίες απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία μπορούν να δαπανηθούν αποτελεσματικότερα (!!!) μέσω της παροχής προσωπικής υποστήριξης για εύρεση «κανονικής» εργασίας εκτός των εργοστασίων της Remploy.

Η Miller επίσης ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα για το κλείσιμο εννέα ακόμη εργοστασίων της Remploy τα οποία έχουν ήδη βγεί σε πλειστηριασμό. Η συνδικαλιστική οργάνωση GMB σε ανακοίνωση της προειδοποιεί ότι το κλείσιμο των εργοστασίων εν μέσω του υφιστάμενου οικονομικού κλίματος καταδικάζει τους πρώην εργαζόμενους της Remploy στην ανεργία και τη φτώχεια. Τα σωματεία των εργαζομένων της Remploy ετοιμάζουν έντονες κινητοποιήσεις, συνεχίζοντας τις απεργίες που έχουν ήδη ξεκινήσει. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η οικονομική κατάσταση της συγκεκριμένης εταιρίας δεν θα μπορούσε υπό οποιοδήποτε μέσο να διατηρήσει σε λειτουργία τα συγκεκριμένα εργοστάσια. Πάντως, εμείς πιστεύουμε ότι η απόλυση ΑμεΑ αποτελεί κορυφαία κοινωνική αναλγησία !  Στο εξής θεωρούμε ότι τα προγράμματα απασχόλησης που σχεδιάζονται από τις κυβερνήσεις για ομάδες από ανήμπορους συμπολίτες μας δεν θα παρέχουν ουδεμία εργασιακή ασφάλεια. Η λεγόμενη δε «εξατομικευμένη στόχευση» φαντάζει ως άλλη μια υπόσχεση άνευ περιεχομένου.

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s