ΜΠΛΕΞΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ


Διασπείρουν «επιστημονική σύγχυση»  για να περάσει το «κούρεμα» στα φωνήεντα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ !

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ..

Η νέα σχολική γραμματική της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού καταργεί το ω και το η, περιορίζοντας τα φωνήεντα σε πέντε από επτά. Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο καθηγητής Ιωάννης Καζάζης, πρόεδρος  του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, μιλάει για σύγχυση, η οποία προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι  φθόγγοι (οι ήχοι) των φωνηέντων στη γλώσσα μας είναι πέντε: a, e, i, o, u, που  αποδίδονται στον γραπτό λόγο με τα επτά φωνήεντα (α, ε, ο, η, ι, υ, ω) και τα  πέντε «διγράμματα»(!…))) ει, αι, οι, ου, υι. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα  κατάργησης γραμμάτων από τη γλώσσα. Απλώς δηλαδή θέλουν να επιβάλουν φωνητική ορθογραφία, ώστε να περάσουμε σε λατινικό αλφάβητο ως να είμασταν τούρκοι προς «εκσυγχρονισμό» !  Αυτή είναι η «αρρώστια» τους. ΕΧΟΥΝ ΤETΟIO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ;
Οι εξηγήσεις αυτές μάλλον δεν είναι  επαρκείς..»Η εντύπωσή μας είναι πως μόλις τώρα ανοίγει ένα ζήτημα που θα μας  απασχολήσει στο άμεσο μέλλον», ακούσαμε να λέει πράσινος πράχτωρας-εισπράχτωρας. Το ερώτημα είναι γιατί τώρα που πεινάει ο ελληνικός λαος και ο αγώνας για την επιβίωση δεν επιτρέπει το δημόσιο διάλογο;  Θα πείτε τα ίδια δεν έκανε και η Αννα η Μπίλντεμπεργκ;  Τα ίδια κάνει και το επόμενο κατοχικό χαμίνι στην ίδια θέση. 
Μήπως τελικά όλοι οι «ταγοί» το ίδιο σχέδιο εθνοκάθαρσης υπηρετούν, αφού έχουν τις ίδιες προτεραιότητες ;
Πολλοί βλέπουν την ολοκλήρωση της καταστροφικής υπονόμευσης της ελληνικής γλώσσας από τους πολιτικούς, η οποία ξεκίνησε με την εφαρμογή του  μονοτονικού συστήματος πριν περίπου 35 χρόνια.  Οταν ο «Εθνάρχης» Καραμανλής διώρισε υπουργό Παιδείας τον 27ρονο τότε πραχτωρίσκο Ανδριανοπουλο… Απο τότε αλλάζουν τα πάντα κάθε 2-3 χρόνια στα σχολεία με νέες «μεταρρυθμίσεις». Τώρα που τα ελληνόπουλα χρειάζονται πρωτίστως περίθαλψη και ψυχολογική στήριξη με όσα βλέπουν και συμβαίνουν στις οικογένειες, έχουμε την «τελική λύση».  Τα προδοτικά χτήνη επιτίθενται στην …Αλφάβητο!
Τραβηγμένο ; Ίδωμεν…

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΜΠΛΕΞΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s