ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ 140(!) ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΩΣ !


ΔΟΛ(ια)ΕΙΔΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ 111 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ…

Και για τον «συνωστισμό» της Ρεπούση στη Σμύρνη το 1922  έλεγαν «μην ανακατεύεστε στην Ιστορία είναι θέμα επιστημονικό» ! Τη Ντραγκώνα δίπλα πως την εκαναν να φαίνεται σαν γυναίκα στη φωτογραφία ? Αυτή κι αν είναι Επιστήμη !

ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Ντόρος για παραπλάνηση-προπαγάνδα

Μόνη ἐναντίον ὅλων…

 
Ακόμα 140 (!) τενεκέδες (σσ. ξεγάνωτοι κι επιδοτούμενοι) την πέσανε στην δασκάλα – οι ανέραστοι – που είναι γυναίκα και μόνη. Και επιπλέον – όπως όλοι οι προηγηθέντες – φονείς των φωνηέντων – συσκοτίζοντας το θέμα – που δεν είναι η σύγχυση ανάμεσα στους φθόγγους και τα γράμματα – γιατί τέτοια σύγχυση δεν υπάρχει – αλλά ο πόλεμος της προφορικής εναντίον της γραπτής μορφής της γλώσσας. Είναι άσχετοι και πληρωμένοι .
Το φαινόμενο της γλώσσας είναι ενιαίο και συνεχές – όπως γνωρίζουνε όσοι την αγαπάνε – όσοι διαβάζουνε – όσοι με κλειστά μάτια και χωρίς κανέναν ήχο – ψιθυρίζουνε αρρήτως – τα κείμενα της ελληνικής μνήμης .
Και επί του προκειμένου – και συγκεκριμένα – ο χωρισμός της προφορικής από την γραπτή – είναι εκ της θεωρίας του δομισμού – κοινώς στρουκτουραλισμός – που θεωρεί όλα τα ανθρώπινα – ιδιαιτέρως τα γλωσσικά – χωρίς κανένα νόημα – α/νόητα – που αποκτούνε την συνθήκη του νοήματός τους – μόνο όταν ενταχθούνε στην δομή – δηλαδή στην αυθεντία της εξουσίας. Ο Νταχτιρντί – που του την έδινε ο στρουκτουραλισμός – έγραφε – ότι ο σύγχρονος κόσμος – στηρίζεται σε μανιχαϊστικές αντιθέσεις – στηρίζεται και καλλιεργεί – όπως – καλό εναντίον κακού – άνδρας εναντίον γυναίκας – προφορική γλώσσα εναντίον γραπτής. Ας μην μιλάνε λοιπόν για επιστήμες και εξελίξεις – γιατί είναι οπισθοδρομικοί – χατζηαβάτες και δολοφόνοι.
Γιατί τόση μανία ; Γιατί με 3.000.000 μετανάστες – ετοιμάζουνε την φωνητική ελληνική – με την πλήρη κατάργηση της σημερινής μορφής της γλώσσας.
* * *
Ώστε γράφουνε μπούρδες ρωτάς ; Εσύ τι λες – είναι μπούρδες ή όχι όταν γράφουνε ότι σωστά καταργήσανε και την διάκριση των συμφώνων σε χειλικά, ουρανικά, οδοντικά κλπ – αντικαθιστώντας τις διακρίσεις αυτές με άλλες – άσχετες – όπως τριβόμενα, φατνιακά !
γιατί όπως λένε – η διάκριση αυτή δηλώνει τρόπο της άρθρωσης ! – και όχι τόπο της άρθρωσης .
Το ήξερες ότι μιλάς φατνιακά ;


140 πληρωμένοι φονιάδες

* * *
Έναν ζήτησες πράγματι. Τι έναν ; Γλωσσολόγο ; Ποιός όρισε ότι την γραμματική μιας γλώσσας την γράφουνε οι γλωσσολόγοι ;
Πώς να τολμήση κανείς να μιλήση – όταν εξ αρχής – όπως γράφει ο Σαραντάκος – και οι σχολιαστές του – και οι δικοί σου – γράφουνε για Ελληναράδες ακροδεξιούς – όσους δεν δέχονται τον φόνο των φωνηέντων.
* * *
Με έχει εξοργίσει αυτή η υπόθεση – αυτή η καταστροφή. Ότι έχουνε στόχο την κατάργηση της «ιστορικής ορθογραφίας» δεν το κρύβουνε . Τα επιχειρήματά τους είναι σαθρά. Είναι τα γράμματα φωνήεντα και σύμφωνα ; Όχι λένε οι φονείς των φωνηέντων. Όχι γιατί τα γράμματα – τα γραμμένα φωνήεντα δεν έχουνε ήχο – είναι μόνο και σκέτα σύμβολα.
Αληθινή καταστροφή.
Όταν διαβάζεις την λέξη κίτρινο – αυτή μεταφέρει το χρώμα κίτρινο – ή πρέπει να φέρουμε στο σχολείο – τον κουβά με το χρώμα ;
Όταν μαθαίνουμε την λέξη Ἑλένη – και την λέξη Μαρία – και φωνάζουμε το κορίτσι μας – Ἑλένη, Μαρία, Ναυσικᾶ, φωνάζουμε μόνο τους φθόγγους – των ονομάτων – [eleni] [maria] [nafsika] – ή ταυτογχρόνως και τα φωνήεντα των γραμμάτων ; – Η Ἑλένη είναι η Ἑλένη με το ήττα της – όχι ορθογραφικά – αλλά φωνητικά – κι ας μην το προφέρουμε. Είναι ο ήχος αξεδιάλυτα δεμένος με το γράμμα του.
Και η Ναυσικᾶ αιωνίως με την περισπωμένη της.
(Τοῦ Ἀ. Φαρ.)
Σημείωση. Κουμπάρε μου, «στρουκτουραλισμός» που λέει στο κείμενο είναι ο μοντέρνος φασισμός σε Φιλοσοφία, κοινωνιολογία, γλωσσολογία…
Ο παλιός ο φασισμός των ναζί ήταν ρομαντικός, με νεράϊδες στα δάση, ποίηση, αρχαιολατρεία, αγάλματα…
Φυσικά κι έχουν πάμπολα κοινά, όπως την θρησκευτική υποκρισία, την ευγονική βιολογία, τον ρατσισμό (αίφνης υπέρ ή κατά των εβραίων, μαύρων, ομοφυλόφιλων, «αριστερών»…), τις Λέσχες της συνωμοσίας, το μίσος για τη Δημοκρατία, το αυταρχιλίκι, την προπαγάνδα κ.α. πολλά.

Στη Βουλή το θέμα των φωνηέντων

Απαντήσεις από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ζητεί με ερώτηση που καταθέτει ο Βύρων Πολύδωρας, για το θέμα που έχει ανακύψει με τα φωνήεντα και τα σύμφωνα στο βιβλίο της Νέας Ελληνικής Γραμματικής της Ε’ και ΣΤ’ Δημοκτικού.
Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:
«Σε πρόσφατα δημοσιεύματα και σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου, διαβάσαμε την είδηση μετά ποικίλων σχολίων πως στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού διδάσκεται πλέον πως τα φωνήεντα είναι πέντε και τα σύμφωνα 18. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής καταργούνται το «η» και το «ω», προστίθεται ως φωνήεν ο δίφθογγος «ου», καταργούνται τα διπλά σύμφωνα «ξ» και «ψ» ενώ προστίθενται ως νέα και αυτόνομα σύμφωνα το «ντ», το «μπ» και το «γκ».
Ταυτόχρονα, η νέα διδασκαλία της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» εισάγει την αμφίβολη συζήτηση για φθόγγους φωνηεντικούς (!) με πέντε λατινικά γράμματα (a, e, i, o, u) και για 12 γράμματα, εκ των οποίων 7 είναι μονά γράμματα (ε, ο, η, ω, α, ι, υ) και πέντε διγράμματα (ει, οι, υι, αι, ου). Προφανώς αναφέρεται σε πέντε (από τις οκτώ κύριες) παλαιές διφθόγγους, χωρίς να μας φωτίζει κανείς γιατί παραλείπονται οι άλλες τρεις κύριες (αυ, ευ, ηυ) αγνοώντας ή παραμερίζοντας τις τρεις καταχρηστικές.
Επειδή δεν πρόκειται για μια απλή γλωσσολογική άποψη ή άσκηση.
Επειδή κατά τα φαινόμενα είναι μέγα παιδαγωγικό λάθος να επιχειρείται ακουσίως ή εκουσίως μια τόση και τέτοια σύγχυση και ασάφεια στο θεμελιώδες μάθημα της διδασκαλίας των γραμμάτων της Ελληνικής γλώσσας με τη σύμμιξη Ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων.
Επειδή όλα δείχνουν και μας κάνουν να υποψιαζόμαστε πως τα πράγματα οδηγούνται και καθοδηγούνται ύπουλα και ταχέως στη λεγόμενη φωνητική γραφή και κατ’ επέκταση στην αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό, όπως θεαματικά, προοιμιακά όσο και προκλητικά φαίνεται από τα εισαγόμενα νέα σύμφωνα «μπ, ντ, γκ».
Επειδή τα γράμματα, φωνήεντα και σύμφωνα και δίφθογγοι, είναι ο πυρήνας και η καρδιά του συστήματος σκέψεως, ομιλίας και επικοινωνίας που λέγεται Ελληνική γλώσσα και τυχόν τραυματισμός τους είναι αυτομάτως θανάσιμος για την ίδια τη γλώσσα.
Επειδή ευτυχώς υπήρξε και υπάρχει ως οδηγός αξεπέραστος η Γραμματική του Αχιλλέως Τζαρτζάνου, ενώ τα πειραματικά κακέκτυπα γραμματικής αρκετή ζημιά έχουν επιφέρει στη γλώσσα μας χάριν της ματαιοδοξίας και της ιδιοτελούς καινοτομίας των «συγγραφέων».
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και μέγα και δεν μπορεί να περιορισθεί στην αποκλειστική αρμοδιότητα καμμιάς «Επιτροπής» κανενός «Ινστιτούτου» και κανενός Πανεπιστημιακού «Τμήματος», αλλά πρέπει να θεωρηθεί ως εθνικό ζήτημα που αφορά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και κατ’ εξοχήν την εμβληματική και ουσιαστική μονάδα κύρους όπως είναι η Ακαδημία Αθηνών, προφανώς όλους τους διανοούμενους και σε τελευταία ανάλυση όλον τον Ελληνικό λαό, παρεκτός του τραγικού γεγονότος ότι δεν υπάρχει άρθρο στο Σύνταγμα μας (όπως το 107 του Συντάγματος του 1952 το οποίο κακουργηματικά και ολέθρια κατηργήθη στο Σύνταγμα του 1975) που να προβλέπει την διατήρηση, την προστασία, το αναλλοίωτο και το απαραβίαστο της Ελληνικής γλώσσας ως αδιάσπαστου στοιχείου της εθνικής μας ταυτότητας και του Ελληνικού πολιτισμού.
Ερωτάται ο Υπουργός:
1. Ποια θέση παίρνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα;
2. Θα επιτρέψει την κυκλοφορία του εν λόγω βιβλίου της «Νέας Ελληνικής γραμματικής» και την επί τη βάσει τούτου διδασκαλία των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού;
3. Άλλως, πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθημερινής κακοποίησης και κατ’ επέκταση της συνολικής υποβάθμισης της Ελληνικής γλώσσας από τα περισσότερα ΜΜΕ σε πολλές καλούμενες ψυχαγωγικές εκπομπές και τώρα από τα σχολικά βιβλία;»

6 Σχόλια

Filed under Uncategorized

6 responses to “ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ 140(!) ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΩΣ !

 1. Παράθεμα: Μια Ελληνίδα Δασκάλα μόνη εναντίον όλων. 140 γλωσσολόγοι ενεργούμενα της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ την πέσανε ΑΝΩΝΥΜΩΣ στη δασκάλα. Οι “φωνιάδες” αυτο

 2. Κωνσταντίνος

  Μέγα λάθος… οι γλωσσολόγοι δεν ήταν ανώνυμοι…. είναι 140 επώνυμοι και με μεγάλο κύρος στον πανεπιστημιακό κόσμο. Κατά τ’ άλλα ασχολείστε με ένα θέμα ανύπαρκτο… άλλο φθόγγοι και άλλο γράμματα. Το βιβλίο το αναφέρει ρητά… προφανώς για άλλους – σαχλούς – λόγους δεν μπορούν ορισμένοι να δουν την αλήθεια… τέλος, το γεγονός ότι μια δασκάλα δεν έχει διαβάσει ποτέ της και το … χειρότερο δεν έχει ψάξει ποτέ της για να μάθει τη διαφορά φθόγγων (ή για την ακρίβεια φωνημάτων) και γραφημάτων … αυτό είναι τραγικό!!!!
  Γλωσσολόγος

 3. Οι γλωσσολόγοι κατέστησαν ανώνυμοι απο τους ΔΟΛιους του Ψυχάρη που δημοσίευσαν πρώτοι στα Νέα μια πανάθλια «δημοσιογραφική» περίληψη χωρίς παραπομπή στο κείμενο και στις υπογραφές. Προφανώς θέλησαν να κάνουν οικονομία δυνάμεων προκειμένου να σας χρησιμοποιήσουν ως βαρύ όπλο αργότερα όταν το θέμα ανέβει τα σκαλοπάτια της δημοσιότητας. Αυτό τώρα δεν μπορουν να το κάνουν… Αυτό ήταν το «λάθος» τους κι όχι το δικό μας.

  Αλλά η ουσία φυσικά δεν βρίσκεται στις καντρίλιες της επικοινωνίας, ουτε η …τιμή σας, η επιστημονική εννοούμε, άλλωστε. Δεν είναι αρμοδιότητά σας κύριε να υπαγορεύετε πως θα διδαχθεί η Αλφαβήτα στο Δημοτικό. Ειδικά τώρα που ο ελληνικος λαός πεινά και χρειάζεται δασκάλους στην πρώτη γραμμή να ενισχύσουν το εθνικό φρόνημα και να κατευνάσουν τον πόνο των παιδιών μας, αλλά και των γονιών τους.. Είναι πολιτικό το ζήτημα μας και όταν χρειαστούμε τη γνώμη σας θα σας ειδοποιήσουμε. Αφοσιωθείτε παρακαλούμε στα επιστημονικά σας καθήκοντα και μην ακούτε τη συντεχνιακή σειρήνα, γιατί είναι η φωνή της προδοσίας και της επιστημονικής αγυρτίας και αυτά θα πάψουν να μένουν ατιμώρητα…

 4. Δείτε παρακαλώ, τι γράψαμε εδώ αριστερά την επομένη ημέρα από το παρόν δημοσίευμα.

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ 360 ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ
  ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ 140 ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ

  Βρέθηκε κάπου καταχωνιασμένο μακρυά από τις κουραδομηχανές της «ενημέρωσης» το κείμενο με τα ονόματα των 140 γλωσσολόγων. Γι αυτό κι εμείς κατεβάσαμε την ανάρτηση μας, διότι οι γλωσσολόγοι όντως υπάρχουν. Μόνο που δε λένε πουθενά ότι πρέπει ΤΩΡΑ να αλλάξουμε αλφάβητο. Αυτή είναι η πολιτική βούληση της Προδοσίας με εντολές της Αννας της Μπίλντεμπεργκ και όσων εφαρμόζουν το πρόγραμμα αφανισμού τους ελληνισμού. Αλλα λέει το κείμενο, από την επιστήμη τους που δεν ενδιαφέρουν εδώ. Στο φινάλε όμως μετά το «μή βαράτε τον γλωσσολόγο», ζητάει δουλειά για το συνάφι τους. «Οπως πάμε στον γιατρό, στο γεωπόνο, στο δικηγόρο να πηγαίνουμε στον γλωσσολόγο» ! Είναι για γέλια και για κλάμματα η κατάντια τους ? Γελοίο-ξεγελοίο κάτω απ’ αυτό υπόγραψαν οι 140 «επιστήμονες». Ετσι δουλεύουν οι επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους όταν η επιστήμη είναι επιδοτούμενη από ξένες χώρες και οργανισμούς. Ακούμε ότι ετοιμάζεται και άλλο κείμενο από παιδαγωγούς και παιδοψυχολόγους, που θέλουν κι αυτοί να ακούγεται η γνώμη τους. Ομως δεν θα τύχει προβολής άμα δεν είναι στην ίδια γραμμή της υπονόμευσης της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Αμα είχαμε κράτος θα είχαμε και επιστημονική έρευνα ελληνική και πολιτικό σχεδιασμό και υπηρεσίες να παράγουν ιδέες και ενημέρωση, και πραγματικούς δημοσιογράφους και παραγωγή πολιτικής παντού, θά ‘χαμε και ελληνική ΕΥΠ… Το κείμενο με τα 140 ονόματα των προθύμων βρίσκεται καταχωνιασμένο κάπου στα Γκούγκλ https://docs.google.com/file/d/0Bw3z_tNMEH5BdnBLMmJtVnR2OEU/edit?p

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s