ΜΑΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ….»ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ»


Νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ

ΟΡΣΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ» !

«Τα πάντα είναι στο τραπέζι» από συντάξεις και επιδόματα προκειμένου να «εξοικονομηθούν» τα 11,7 δις ευρώ που απαιτούνται από το μνημόνιο. Για άλλη μία φορά θύματα της οικονομικής πολιτικής είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, γράρουν τα κουραδομήντια. Δείτε τι απίθανες μαλακίες γράφονται αυτή την εποχή.
Την άποψη ότι η προσπάθεια για την περικοπή των δαπανών είναι ομαδική και ότι οι προτάσεις των υπουργών πρέπει να είναι ρεαλιστικές εξέφρασε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενο στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο υπ.Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας με τους εμπλεκόμενους υπουργούς στο πλαίσιο της οριστικοποίησης των μέτρων, από τα οποία και θα εξευρεθούν τα 11,7 δις ευρώ που απαιτούνται για την περίοδο 2013-2014.
Ερωτηθείς ο ίδιος παράγοντας εάν οι περικοπές θα αφορούν και επιδόματα και συντάξεις, απάντησε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι».
Οι προτάσεις των υπουργών θα τεθούν την προσεχή Τετάρτη υπόψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ από τις 24 Ιουλίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Από την έγκριση της τρόικας θα εξαρτηθούν και τα ισοδύναμα μέτρα, στο πλαίσιο των συνολικών μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ του περασμένου Μαρτίου, προκειμένου να μην περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια.
Ήδη, ο υπουργός Εργασίας έχει ανακοινώσει την εφαρμογή πλαφόν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, το οποίο πιθανόν να είναι κοντά στο ύψος που ισχύει σήμερα για το σύνολο των κύριων συντάξεων, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος 1 δις. ευρώ ετησίως. Παράλληλα, υπάρχει και η πρόταση του ΚΕΠΕ για αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων, η οποία, όπως αναφέρεται, «πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ’ ύψος».
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ έχει ζητήσει να καταργηθεί η συντριπτική πλειονότητα των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και να δίδεται μόνον ένα επίδομα στο 20% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα, εξάλλου, με άλλα στοιχεία, οι κοινωνικές δαπάνες (ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνικά επιδόματα, κ.λπ.) έχουν ανέλθει στο 7,9% του ΑΕΠ το 2011 από 3% του ΑΕΠ το 2001. Η άνοδος αυτή αντιπροσωπεύει το 84% της συνολικής αύξησης των πρωτογενών δαπανών στη συγκεκριμένη περίοδο και, ως εκ τούτου σύμφωνα με το ΔΝΤ, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια περικοπών.
Το «πακέτο» των μέτρων πρέπει να είναι έτοιμο στο σύνολό του έως τις 24 Ιουλίου, οπότε αρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Και στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι θα επιτύχουν μια επιμήκυνση κατά δύο χρόνια, ώστε να υπάρξει τελικά ένα σχέδιο περικοπών τετραετούς διάρκειας (2013- 2016) και όχι διετούς διάρκειας (2013- 2014), το οποίο και θα προκαλέσει μεγαλύτερες κοινωνικές αντιδράσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ.

Θα κόψουν συντάξεις και μισθούς. Αυτό είναι 100% δεδομένο.

Το έλλειμμα του κράτους έχει πάρει την κατηφόρα. ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ.

Δυο πράγματα που φέρνουν εμετό.

Αυτοί που έφαγαν τα λεφτά των ταμείων με το χρηματιστήριο και με το PSI σήμερα με κροκοδείλια δάκρυα το παίζουν σωτήρες και το μονό που θα κάνουν είναι να κόψουν τις συντάξεις.

Το δεύτερο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου στην Αμερική στην γνωμάτευση του για το νομοσχέδιο  της ιατρικής περίθαλψης του Obama.

«Δεν είμαι εδώ για να προστατέψω την κοινωνία από τις συνέπειες που απορρέουν από τις δίκες της πολιτικές επιλογές..»

The bondholder

Δέν υπάρχει ρε ελλειμα  2 δισεκατομμυρίων που λένε
αν ήθελαν ξέρουν πως να τα βρουν και από πού,
αλλά θέλουν; οχι δεν θέλουν.
Απλώς προσανατολίζονται ξανά στο να τα φορτώσουν
στους συνήθεις υπόπτους.
Και πες τελικά ότι τα βρήκαν και τα παρουσίασαν,
στους ξευτιλισμένους τροϊκανούς,
αμέσως μετά αυτοί θα ζητήσουν επί πλέον μέτρα
όπως κάνουν τόσον καιρό εδώ κι αλλού
αφού το παιγνίδι είναι στημένο όλοι το ξέρουμε,
αλλού αποσκοπούν στην αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών
πόρων της χώρας είναι στραμμένη η προσοχή τους εδώ και χρόνια.
Βρήκαν προδότες  και τα κάνουν, τι να λέμε τώρα;

2 Σχόλια

Filed under Uncategorized

2 responses to “ΜΑΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ….»ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s