ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !


ΤΟ ΔΝΤ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ

Σύγκρουση Αρβανιτόπουλου με ΔΝΤΟι πρυτάνεις θέλουν να κλείσουν τα Παν/μια βλέποντας ότι για την κυβερνηση των ΑΛΗΤ

ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ!

ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Ενώ η κυβέρνηση έχει ανάγει σε προμετωπίδα της διαπραγματευτικής πολιτικής για το Μνημόνιο την αναπτυξιακή πολιτική εν τούτοις ήδη έλαβε τα πρώτα αντι-αναπτυξιακά μέτρα, προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση του ΔΝΤ. Οι κεπρόσωποι της τρόικας είναι ενήμεροι για τις κινήσεις του υπουργού Παιδείας και θα θέσουν το ζήτημα στον Γ. Στουρναρα και τον Α. Σαμαρά ζητώντας εξηγήσεις για τη δραστική περιστοολή των υψηλότερων αναπτυξιακών δαπανών.

Οπως αποκάλυψε χθες το Sofokleousin.gr στελέχη του γραφείου του υπουργού Παιδείας επικοινώνησαν με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ζητώντας τους άμεσο πάγωμα όλων των δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι λεφτά υπάρχουν μόνο για μισθούς.

Παράλληλα ζητήθηκε να μην προωθούνται προς πληρωμή τιμοόγια που θα λαμβάνονται από τις οικονομικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων από σήμερα και μετά, υλοποιώντας έτσι μια νέα άτυπη πληρωμών.

Το υπουργείο φρόντισε οι κινήσεις αυτές να γίνουν ανεπίσημα και υπό τη σκιά απαιλώ -σε κάποιες περιπτώσεις- προς τους πρυτάνεις ώστε να αποδεχθούν χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα.

Το θέμα όμως διογκώθηκε από «άκομψους» χειρισμούς ανθρώπων του υπουργού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, φτάνοντας στα αυτιά κλιμακίων της τρόικα που πραγματοποιούν ελέγχους. Το θέμα έφτασε γρήγορα στους επικεφαλής των κλιμακίων και από εκεί στον τομέα Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΔΝΤ.

Η αντίδραση ήταν άμεση και άγγιξε τα όρια ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση, καθώς οι δαπάνες για την εκπαίδευση έχουν τον υψηλότερο πολλαπλασιαστή απόδοσης, σύμφωνα με μελέτες που έχει στα χέρια του και ο Γ. Στουρνάρας και είναι άλλωστε γνωτό σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι επικεφαλής της τρόικα έλαβαν εντολές να ενεργήσουν άμεσα θέτωντας το θέμα στον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό καθώς η Ελλάδα διαμαρτύερται στο εξωτερικό για έλλειψη αναπτυξιακών κονδυλίων και προσανατολισμού και δρώντας αυτοβούλως περικόπτει τις δαπάνες με τον υψηλότερο αναπτυξιακό συντελεστή.

Το θέμα έχει ξεσηκώσει θύλεα αντιδράσεων και στους πανεπιστημιακούς κύκλους με τους πρυτάνεις να συζυτούν για κλείσιμο των πανεπιστημίων ελλείψη κονδυλίων.

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s