ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΑ «ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑ»


Η Βουλγαρία στη γραμμή του αραβικού μετώπου των προθύμων;

Το Πεντάγωνο εντόπισε ίχνη της Χεζμπολά στην τρομοκρατική ενέργεια στο Μπουργκάς, διαβεβαίωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.
Νωρίτερα είχαν αναφερθεί σε συμμετοχή της Χεζμπολά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου και Εχούντ Μπάρακ.
Με τη σειρά του ο ηγέτης της Χεζμπολά σεΐχης Χαζάν Νασράλα δήλωσε ότι το κίνημά του δεν πολεμά με τουρίστες.

ΦΥΤΙΛΙ ?

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

Συγνώμη που επανερχόμαστε τόσο σύντομα στο θέμα που γράψαμε 3 αναρτήσεις πιό πίσω αλλά έχει κεφαλαιώδη σημασία για την Ελλάδα. Κατά πρώτον πως τοποθετείται η κυβέρνηση των αμερικανοτσολιάδων της Σόφιας στο μεσανατολικό, δεύτερον η θεώρηση της στάστης της Βουλγαρίας από τους ρώσους, αλλά και η άποψή τους για την εκμετάλευση της επίθεσης που προσεγγίζει στις δικές μας απόψεις.

Το καζάνι της «αραβικής άνοιξης», που βράζει στην αμερικανική φωτιά, πέταξε μια καυτή σταγόνα στη Βουλγαρία, γράφει η «Φωνή της Ρωσίας». Έπειτα από τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Σαφάροβο κοντά στο Μπουργκάς σκοτώθηκαν 8 και τραυματίστηκαν 32 τουρίστες από το Ισραήλ. Προς το παρόν κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο και οι δύο κυρίαρχες στη βουλγαρική κοινωνία εκδοχές συνδέονται με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Η βουλγαρική έκρηξη είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των ηχηρών τρομοκρατικών επιθέσεων, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη αυτή την εβδομάδα: ακολούθησε την έκρηξη, που στοίχισε τη ζωή υψηλόβαθμων Σύρων αξιωματούχων στη Δαμασκό, μεταξύ των οποίων και ο κουνιάδος του Μπασάρ Άσαντ Ασέφ Σαουκάτ. Οι ειδικοί φοβούνται ότι το καυτό ρόφημα της «αραβικής άνοιξης» υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει ολόκληρο τον κόσμο, εάν επειγόντως δεν χαμηλώσει κάποιος τη φωτιά.

Οι ΗΠΑ βοηθούν ενεργά στην έρευνα της βουλγαρικής έκρηξης και κλίνουν προς την εκδοχή του Ισραήλ, το οποίο ήδη κατηγόρησε σε υψηλό επίπεδο το Ιράν για το θάνατο των πολιτών του και απείλησε με εκδίκηση. Για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση της Χεζμπολά μίλησαν απευθείας τρεις υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή το Ιράν εκδικείται για το θάνατο των πυρηνικών του επιστημόνων, για τον οποίο κατηγόρησε Ισραηλινούς πράκτορες. Η Τεχεράνη με τη σειρά της ονόμασε αυτές τις κατηγορίες γελοίες και διέψευσε τη συμμετοχή του στην έκρηξη. Εκπρόσωποι της Χεζμπολά προσπέρασαν τα γεγονότα αυτά(κατ’ αρχήν) χωρίς σχόλια.

Οι εκρήξεις στο κτήριο του υπουργείου Εθνικής Ασφαλείας στη Δαμασκό και στο λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες στο Μπουργκάς δεν σχετίζονται απευθείας, ωστόσο σαφώς δείχνουν ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή οξύνεται, θεωρεί ο διευθυντής του περιοδικού «Η Ρωσία στην παγκόσμια πολιτική», μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυντικής πολιτικής Φιόντορ Λουκιάνοφ:

Δεν θα έβλεπα απευθείας σύνδεση (μεταξύ των εκρήξεων στη Δαμασκό και το Μπουργκάς). Φυσικά το Ισραήλ χρησιμοποιεί τώρα κάθε προπαγανδιστικό χαρτί για δείξει προς την πλευρά του Ιράν ως πηγή όλων των συμφορών και όλου του κακού. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό γίνεται για την προετοιμασία της κοινής γνώμης για τον πόλεμο ενάντια στο Ιράν. Αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το Ισραήλ δεν θέτει άμεσα αυτό το στόχο.

Η μετατόπιση της προσοχής σε όλο τον κόσμο προς τα πολιτικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή είναι μια ευνοϊκή περίοδος για την ενεργοποίηση των ριζοσπαστών ισλαμιστών εξτρεμιστών, τονίζει ο ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Διεθνούς Ασφάλειας του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων Βλαντίμιρ Σότνικοφ:

Οι ειδικοί που πιστεύουν ότι ο απόηχος της «αραβικής άνοιξης» θα αντανακλαστεί σε χώρες, που δεν είναι σε αυτή την περιοχή, έχουν δίκιο, διότι στον κόσμο εξελίσσεται μια ενεργοποίηση των προσπαθειών των ισλαμιστών (τζιχαντιστών). Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή ωθούν τους ισλαμιστές σε πιο δραστήριες ενέργειες. Αρχίζοντας από τη Λιβύη, την Αίγυπτο και τελειώνοντας σε τρίτες χώρες, όπως η Βουλγαρία. Δεν αποκλείω ότι μπορεί να ακολουθήσουν νέες επιθέσεις. Μάλιστα όχι μόνο στην περιοχή, που βρίσκεται κοντά στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε όλες τις χώρες, που βρίσκονται αρκετά μακριά.

Οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής το αποτέλεσμα της έρευνας της βουλγαρικής επίθεσης δεν θα έχει αντίκτυπο. Ωστόσο, εάν η βουλγαρική έρευνα, η οποία επικουρείται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ανακαλύψει εμπλοκή στην έκρηξη της Χεζμπολά(σσ. τουτο ήδη έγινε), αυτό μπορεί να καταστεί αφορμή για την κλιμάκωση της κατάστασης γύρω από το Ιράν, το οποίο ήδη με τη σειρά του έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η σύγκρουση, που τροφοδοτείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στον αραβικό κόσμο κινδυνεύει να εξαπλωθεί και εκτός ορίων της Μέσης Ανατολής.

Μαργκαρίτα Μπογκάτοβα

3 Σχόλια

Filed under Uncategorized

3 responses to “ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΑ «ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑ»

  1. John

    Η επίθεση ήταν σικέ προκειμένου να παραπλανηθεί η διεθνής κοινή γνώμη.

  2. Η επίθεση αυτή καθεαυτή είναι ένα μεγάλο έγκλημα, όπως κάθε τυφλή τρομοκρατική επίθεση σε άμαχο πληθυσμό. Η επικοινωνιακή και πολιτική εκμετάλευση του γεγονότος είναι ένα δεύτερο θέμα. Ενδεχομένως, οι ίδιοι που σχεδίασαν τη σφαγή των τουριστών να εχουν τα μέσα να κινούν τα μεγάλα μήντια της μαύρης προπαγάνδας. Να είναι δηλαδή θέμα μυστικών υπηρεσιών όπως σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Αρα βλέπουμε εδώ δυο κεντρικα προβλήματα που έχουμε ως κοινωνία. Η ανεξέλεγκτη δράση υπηρεσιών κρατικών, αλλά και «ιδιωτικών» τελευταία και η εκτός ελέγχου προπαγανδιστική λειτουργία Μέσων Μαζικής Παραπλάνησης (και εξαθλιωσης όπως στην περίπτωσή μας). Αν η ενημέρωση δουλευεσ σωστά με έρευνα θα ήταν περιορισμένες οι δυνατότητες επηρεασμού μέσα από την τυφλή τρομοκρατία. Αντιστρόφως εάν οι υπηρεσίες ασφάλειας έκαναν τη δουλειά τους δεν θα ήταν τα μήντια σε τόσο βρώμικα χέρια, ούτε θα διέπραταν οι λειτουργοί τους όλες τις παραβάσεις του Ποινικού κώδικα ασύδοτοι όπως συμβαίνει πάλι στην περίπτωσή μας. Δηλαδή γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι τι πρέπει να γίνει για να λειτουργεί η Δημοκρατία..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s