ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΑΦΙΑ


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Τωρα ως μόνη εγγύηση για την αγροτική οικονομία φανερώνεται η επανεθνικοποίηση της Αγροτικής με τον Σάλλα στα σίδερα.

 

Στην Πειραιώς η ΑΓΡΟΤΙΚΗ

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΑΛΛΑ ??

Στην Τράπεζα Πειραιώς πέρασε το υγιές κομμάτι της ΑΤΕbank, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρεται πως, «στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της».

Κελεπούρι θεωρούν την Αγροτική Τράπεζα οι Τούρκοι και δείχνουν ενδιαφέρον προκειμένου να την αγοράσουν…
Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας «VATAN»  με τίτλο «Τράπεζα κελεπούρι από την Αθήνα». Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι «είχαμε ζηλέψει  πολύ όταν το ελληνικό κεφάλαιο από το 2006 είχε αρχίσει να αγοράζει τράπεζες στην Τουρκία. Η Finansbank και η Tekfenbank  αγοράστηκαν από την Ελλάδα». Μετά, προσθέτει η εφημερίδα, ζήτησαν και την Alternatifbank, αλλά δεν εγκρίθηκε η άδεια πώλησης της.
«Η Ελλάδα που τώρα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση», επισημαίνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, «πουλάει τις τράπεζές της και τώρα μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Τούρκων επενδυτών».
Επικαλούμενη πηγή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών,  γράφει ότι η Αθήνα αποφάσισε να  πουλήσει την ΑΤΕ και ακόμα ότι την απόφαση πήρε ο υπουργός οικονομικών , Γ. Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος.

2 Σχόλια

Filed under Uncategorized

2 responses to “ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s